وزیر جدید راه، مسکن و شهر سازی
فرزانه صادقمالواجرد که از سوی رئیس دولت چهاردهم به عنوان وزیر راه و شهرسازی معرفی شده بود،با ۲۳۱ رای موافق، از مجلس رای اعتماد گرفت.
او ششمین وزیر راه و شهرسازی پس از انقلاب است.
فرزانه صادق مالواجرد یکی از کارشناسان و مدیران حوزه معماری و شهرسازی در ایران است. صادق متولّدِ ۲۱ شهریورِ ۱۳۵۵، متأهّل و دارای یک فرزند است. وی دارای مدرک کارشناسی ارشد پیوسته معماری از دانشگاه تهران و دکترای شهرسازی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات است، که دارای بیش از ۲۰ سال سابقه کار بوده و به جز مدت کوتاهی که در شهرداری تهران اشتغال به کار داشت، بخش عمده سوابق خدمتی وی در وزارت راه و شهرسازی بوده است.
از جمله مسئولیتهای وی میتوان به معاونت معماری و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی اشاره کرد. او در این سمت، مسئولیت سیاستگذاریها و برنامهریزیهای کلان در حوزه معماری و شهرسازی را بر عهده داشته است.
فرزانه صادق مالواجرد همچنین به عنوان دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران نیز فعالیت کرده و نقش مهمی در تدوین و اجرای سیاستها و طرحهای معماری و شهرسازی در کشور ایفا کرده است.
صادق مالواجرد در ۲۱ مرداد ۱۴۰۳ به عنوان وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی از سوی مسعود پزشکیان رئیس جمهوری دولت چهاردهم برای رای اعتماد به مجلس شورای اسلامی معرفی شد. او در ۳۱ مرداد با کسب ۲۳۱ رای موافق در مقابل ۵۷ رای مخالف از مجلس شورای اسلامی رای اعتماد برای وزارت راه و شهرسازی گرفت و نخستین وزیر زن این وزارتخانه شد. صادق دومین زنی است که در تاریخ جمهوری اسلامی پس از مرضیه وحید دستجردی به وزارت رسید. انتخاب صادق از آنجایی که وزارت راه و شهرسازی به عنوان وزارتخانه زیربنایی تلقی میشود از اهمیت بیشتری برخوردار است.
وزیر پیشنهادی راه در دفاع از برنامههای خود چه گفت؟
فرزانه صادق مالواجرد، وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی در جریان جلسه علنی امروز مجلس پس از اتمام نظرات موافقان و مخالفاناش درباره برنامههای خود برای این وزارتخانه گفت:
- صنعت حمل و نقل در چهار بخش زمینه ساز رفاه و مایحتاج مردم است. تعامل با دیگر دستگاه ها بسیار در این وزارتخانه اهمیت دارد. مدیریت و سامان دهی برنامه تولید و عرضه مسکن به ویژه برای جوانان و بی بضاعتان اهمیت دارد.
- یکی از اولویتهای اصلی برنامه کاری این جانب توسعه زیرساختهای حمل و نقلی در توسعه شبکههای ریلی، آزادراهی، بزرگراهی، راههای اصلی و فرعی و روستایی در کشور البته متناسب با ظرفیت بار و مسافر در هر محور با اصل توجه خاص به مسیرهای شریانی و ترانزیتی و کریدورها در پهنه سرزمین و اتصال آنها به بنادر کشورهای همسایه با هدف بازیابی تاریخی حمل و نقل بینالمللی از سرزمین ایران عزیزمان است.
- تکمیل حلقههای جنوب شرق، تکمیل شبکه ریلی شمال به جنوب و مرکز تکمیل شبکه ریلی شرقی و غربی، اتصال بندر بوشهر پایتخت انرژی کشور، عسلویه و سایر استانهای برنامهریزی شده، برقی کردن قطارها و قطار سریعالسیر و دالانهای راهبردی ریلی و دریایی، ایجاد زمینههای اتصال چشمه بار مراکز بزرگ صنعتی و معدنی به شبکه ریلی از طریق مشارکت با بخش خصوصی از جمله اقدامات مهم است.
- در بخش زیرساختی و فرودگاهی، افزایش ظرفیت فرودگاههای اقتصادی، استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در ارتقای کمی و کیفی فرودگاهها، کاهش مناطق پرواز ممنوع و محدودیتهای پروازی، باز طراحی شبکه پروازی کشور از جمله راهکارهایی است که میتوان در راستای افزایش پروازهای عبوری کشور و اقتصادی نمودن پروازهای داخلی به کار گرفت. تکمیل و توسعه شبکه آزادراهی، بزرگراهی ،راههای اصلی و فرعی به عنوان استخوانبندی اصلی شبکه جادهای کشور در راستای توسعه اقتصادی و پاسخگویی و حمل و نقل فعلی کشور یکی از ضرورتهای مورد نظر و اولویتهای کاری اینجانب و همکارانم است.
- توسعه شبکه آزادراهی کشور از طریق مشارکت بخش خصوصی و برقراری مشوقهای جدید و جذاب برای حضور سرمایهگذاران، تکمیل شبکه بزرگراهی و رفع گلوگاههای باقیمانده در این شبکهها، توجه به راههای منتهی به مرزهای کشور و محورهای ساحلی جهت افزایش ظرفیت حمل و نقل ترانزیتی و تبادل بار و مسافر با کشورهای همسایه یکی از مهمترین مسائل اینجانب خواهد بود. اولویت مهم دیگر در حوزه زیرساختهای حمل و نقل، توجه به توسعه و تکمیل شبکههای روستایی کشور است.
- قول میدهم که اگر قرار است زمینی واگذار شود که واگذار هم میشود مشکل زیر ساخت نداشته باشد و زیرساخت آن حتماً تامین شده باشد؛ اینکه زمینی واگذار کنم و آب، برق، مدرسه، جاده و فضای سبز نداشته باشد به شأن مردم توهین کردم.بیشترین رانت در حوزه زمین وجود دارد اما در حوزه راه نیز به همین صورت است بر همین اساس شفافیت و نوع اقدام در این وزارتخانه بسیار راهبردی و کلیدی است.
برنامه های وزیر جدید وزیر راه، مسکن و شهرسازی که در مجلس مطرح نموده اند:
مدیریت و سامان دهی برنامه تولید و عرضه مسکن به ویژه برای جوانان و بی بضاعتان اهمیت دارد.
یکی از اولویت های اصلی برنامه کاری این جانب توسعه زیر ساخت های حمل و نقلی در توسعه شبکه های ریلی، آزادراهی، بزرگراهی، راه های اصلی و فرعی و روستایی در کشور البته متناسب با ظرفیت بار و مسافر در هر محور با اصل توجه خاص به مسیر های شریانی و ترانزیتی و کریدور ها در پهنه سرزمین و اتصال آن ها به بنادر کشور های همسایه با هدف بازیابی تاریخی حمل و نقل بین المللی از سرزمین ایران عزیزمان است.
تکمیل حلقه های جنوب شرق، تکمیل شبکه ریلی شمال به جنوب و مرکز تکمیل شبکه ریلی شرقی و غربی، اتصال بندر بوشهر پایتخت انرژی کشور، عسلویه و سایر استان های برنامه ریزی شده، برقی کردن قطار ها و قطار سریع السیر و دالان های راهبردی ریلی و دریایی، ایجاد زمینه های اتصال چشمه بار مراکز بزرگ صنعتی و معدنی به شبکه ریلی از طریق مشارکت با بخش خصوصی از جمله اقدامات مهم است.
در بخش زیر ساختی و فرودگاهی، افزایش ظرفیت فرودگاه های اقتصادی، استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در ارتقا کمی و کیفی فرودگاه ها، کاهش مناطق پرواز ممنوع و محدودیت های پروازی، بباز طراحی شبکه پروازی کشور از جمله راهکارهایی است که میتوان در راستای افزایش پروازهای عبوری کشور و اقتصادی نمودن پروازهای داخلی به کار گرفت. تکمیل و توسعه شبکه آزادراهی، بزرگراهی ،راههای اصلی و فرعی به عنوان استخوانبندی اصلی شبکه جادهای کشور در راستای توسعه اقتصادی و پاسخگویی و حمل و نقل فعلی کشور یکی از ضرورتهای مورد نظر و اولویتهای کاری اینجانب و همکارانم میباشد.
توسعه شبکه آزادراهی کشور از طریق مشارکت بخش خصوصی و برقراری مشوقهای جدید و جذاب برای حضور سرمایهگذاران، تکمیل شبکه بزرگراهی و رفع گلوگاههای باقیمانده در این شبکهها، توجه به راههای منتهی به مرزهای کشور و محورهای ساحلی جهت افزایش ظرفیت حمل و نقل ترانزیتی و تبادل بار و مسافر با کشورهای همسایه یکی از مهمترین مسائل اینجانب خواهد بود. اولویت مهم دیگر در حوزه زیرساختهای حمل و نقل، توجه به توسعه و تکمیل شبکههای روستایی کشور است.
برای اطلاعات بیشتر به صفحه اینستاگرام ما بپیوندید یا با پشتیبانی تماس بگیرید.
منابع:
- ویکی پدیا فارسی
- اکو ایران – تصویر اقتصاد ایران
- خبر آنلاین
- خبرگزاری ایسنا